Utmärkelser

KÅREHAMNS FISK & HAVSKÖK FICK EN FINALPLATS I POTATIS TÄVLINGEN.  2012

Under Ölands Skördefest 2012 arrangerades en helt ny mattävling under parollen ?Sinnenas måltid?. Ett av kraven för att delta är att restaurangerna serverar menyn under helgen så att besökarna kan provsmaka samma mat som juryn och bilda sig en egen uppfattning. Temat för 2012 var ”Potatis” och syftet var att lyfta fram potatisen som råvara, dess kulturhistoria och sortrikedom. (www.skordefesten.nu)

Kårehamn Fisk & Havskök med kocken Richard Rosenqvist kom till final. 

IMG_8939

 KÅREHAMN BLEV ÅRETS STÄLLPLATS. 2011

Tidningen Husbil & Husvagn utsåg Kårehamn till Årets ställpats 2011. Läs mer

DEN GYLLENE PUMPAN TILL TOMAS & EVA ISAKSSON. 2010 

”Han vann Gyllene Pumpan”:

Barometern/Öland 2010-09-22: Det prestigefyllda priset Den Gyllene Pumpan har i år gått till fiskhandlaren Tomas Isaksson, på Ölands Havskök i Kårehamn. 
- Jag brinner för mitt Öland, säger han. Tomas Isaksson och hans fru Eva Isaksson driver Ölands Havskök i Kårehamn. Tomas Isaksson övertog fiskaffären i Kårehamn för fem år sedan och startade företaget Ölands Havskök. I dag tar han emot 80-100 gäster om dagen, året om. 
- Tomas är ett föredöme för andra, en person som visar att det går bara man vill, säger Sven Ekberg, ordförande i föreningen Årens Ölänningar som delar ut priset varje år. 
Själv blev Tomas Isaksson glatt överraskad när han fick beskedet från föreningen. 
- Det är en stor ära, om än lite generande. Jag gör ju bara mitt jobb, säger han. 
I motiveringen till varför just Tomas Isaksson fått priset står det: 
”Med stort engagemang, entreprenörskap, skicklighet och kreativitet har Tomas på kort tid utvecklat företaget och breddat sortimentet med ett rikt utbud av egentillverkade fisk- och skaldjursrätter. Kårehamn har, tack vare Tomas fått nytt liv och Ölands Havskök är i dag ett omtyckt och populärt kulinariskt resmål inte bara för ölänningar utan också för fastlänningar och turister”. 
Själva Gyllene Pumpan kommer delas ut till Tomas Isaksson vid invigningen av Ölands Skördefest i Gärdslösa den 30 september.

 

Annonser