Kårehamn

FISKAFFÄREN

Fiskeflottan levererar nyfångad Östersjöfisk direkt till vår dörr, färskare än så blir det inte! Från Östersjön får vi torsk, sill, ål, gädda, abborre, horngädda och förstås den berömda ölandsflundran. På sensommaren har vi lokalt fångade insjökräftor, kokta direkt i butiken i vår finaste lag. Från västkusten kommer direktlevererade varor av högsta klass. Vi kan därför bjuda på nykokta räkor, havskräftor och humrar – såväl amerikanska som svenska. I västerhavet fångas havskatt, hälleflundra, marulk, uer och de delikata tungorna – sjötunga, rödtunga och bergstunga. Blåmusslor i nät, färska ostron på isbädd, pilgrimsmusslor, löjrom, crablegs, tonfisk – variationen från havet vet inga gränser och vi gör vårt bästa för att kunna kittla dina smaklökar med nya upplevelser. Rökt fisk har uråldriga rötter på Öland. Vi har kallrökt och varmrökt lax i flera smaker, rökt ål, makrill, torsk, näbbgädda och böckling – beroende på säsong. Sillinläggningarnas högtider är jul, påsk och midsommar, men vi har många sorter att välja på året runt.

IMG_7152

HAVSKÖKET

Vi har servering direkt på kajen, fulla rättigheter och en komplett meny. Fisken är särskilt utvald i butiken och spelar självklart huvudrollen. Varje dag hittar våra kockar på något nytt och spännande som dagens rätt. Självklart finns också icke-fiskalternativ samt smörgåsar och pajer om man vill ha något lite enklare.

IMG_8884

BÅTHUSET

Mellan Kårehamns fiskaffär och Kårehamns strand ligger båthuset där den gamla räddningsbåten M/S Kåreholm står om vintern. På sommaren rullas hon ut och bereder plats för ett kafé för badgäster och besökare som är sugna på något lättare. Kaffe och kylda drycker, smörgåsar, våfflor, glass, korv med bröd och bakverk står på menyn!

IMG_7095

GÄSTPLATSER

Kårehamn har plats för 30 gästbåtar och parkeringsplats för personbil klass 2 / husbilar. Resmålet börjar bli ett attraktivt val för besökare som vill njuta av god mat, vacker utsikt och unik parkeringsplats. 2011 blev Kårehamn årets ställplats, se mer under fliken utmärkelser. Säsongen 2014 hade vi 65 gästhamnsnätter och 2 800 gästnätter vid parkeringsplatsen.

Här är ett lugnt och vackert läge med tillgång till vatten, toalett och dusch.

Hamnkapten och ansvarig för parkeringsplatsen är Stefan Milsten, tfn 0708-73 13 41, 0485-732 17

Annonser